pexels-anna-shvets-4167544 (1)

Geen actiedag in 2021

Wat vonden we het een lastige beslissing. Maar het is er één waar we, nu de keuze gemaakt is, wel helemaal achter staan. We leggen je graag uit waarom. 

Op dit moment is door Covid 19 absoluut niet zeker dat een fysieke actie op 10 april 2021 mogelijk is. Het is nog lastig te voorspellen hoe het nieuwe jaar, en zeker de eerste helft van dat nieuwe jaar, zal verlopen. Tegelijkertijd kost het voorbereiden van de spinningactie veel tijd en inzet. We vinden het nu vol inzetten op de actie in 2021, rekening houdend met de onzekerheid, daarom niet verstandig. 

Voor ons als goed doel is het financieel een erg lastig jaar. Acties, sponsoringen en donaties vallen voor een groot deel weg. Om te voorkomen dat we opnieuw een jaar in afwachting doorbrengen, willen we ons vol in gaan zetten op een andersoortige actie. Eén waarbij fysiek bij elkaar komen in een ruimte niet nodig is. Zodat we meer zekerheid creëren als het gaat om inkomsten voor de stichting. 

Want dat er geld binnen moet komen, is iets wat vaststaat. Lees hieronder waarom! 

Iedere week zeker één video

Liv, Hailey, Seppe, Nout, Morris. Het zijn namen van kinderen die we dit jaar filmden. We vertellen jullie graag wat over ons werk in 2020. 

Begin maart kwam ons werk door Covid-19 plotseling stil te liggen. Dit in goed overleg met kinderartsen waar we een nauwe samenwerking mee hebben. We durfden ons bezoek aan de kwetsbare gezinnen die onze doelgroep zijn niet aan. Niet zolang niet zeker was, wat voor gevolgen dit virus zou kunnen hebben voor ernstig zieke kinderen. 

Na zo’n zes weken kwam hier meer duidelijkheid over. Zowel over de gevolgen als over maatregelen die wij konden nemen en waardoor we ons werk op een veilige manier konden oppakken. Begin mei gingen we weer vol aan de slag. Dat bleek nodig… 

Het zijn geen cijfers

In 2020 waren we door corona 46 weken werkzaam. Er werden in dat jaar 62 kinderen bij ons aangemeld. Het grootste deel van de aanmeldingen kwam in de tweede helft van het jaar bij ons binnen. Op dit moment zijn het er gemiddeld twee per week. Iedere week maken we minstens één video van een kind dat gaat overlijden aan een ziekte. Job, Mila, Marley en Finn. Het zijn geen cijfers. Het zijn kinderen. Met een naam. Met mensen om hen heen die hen lief hebben. 

Een aantal van deze kinderen is inmiddels niet meer bij ons. De video’s die wij maken, maken het voor ouders, broertjes en zusjes mogelijk om even terug te keren naar wat was. Een waardevolle en blijvende herinnering. Omdat de liefde blijft… 

Waarom is er geld nodig? 

Om ons werk te kunnen blijven doen, is financiële steun essentieel. De gezinnen waar wij komen, krijgen onze video’s gratis aangeboden. Een ernstige ziekte bij een kind, zorgt binnen een gezin vrijwel altijd voor inkomensverlies. Wij vinden dat het hebben van een video zoals wij die maken, niet afhankelijk mag zijn van je portemonnee. 

Maar we maken wel kosten en zijn volledig afhankelijk van sponsors en donateurs. Hierkun je lezen waar we het geld dat binnenkomt aan besteden. We proberen de kosten natuurlijk zo laag mogelijk te houden. 

Deel dit bericht

Zoek een spinningteam

Het laatste nieuws

Spinningteams

Zoek een spinningteam

De actiedag wordt mede mogelijk gemaakt door: