Foto's: Laurens Niezen Fotografie / Laurens Niezen.

Let’s Make Memories een groot succes

De regionale actiedag Let’s Make Memories die zaterdag werd gehouden in de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Amstelveen blijkt een groot succes. Onder meer zes lokale omroepen, een 50-tal sporters, honderden kinderen en tientallen wandelaars hebben samen meer dan €12.000,- opgehaald voor Stichting Living Memories.


Nooit verwacht

Oprichter van Stichting Living Memories Thinka Sanderse zei na afloop van de actiedag: “Ik had nooit verwacht dat we zo ver zouden komen. Met de stichting zijn we elf maanden na de oprichting op een plek waarvan ik dacht dat we daar over vijf jaar pas zouden zijn. En wat er vandaag is neergezet is echt ongelofelijk en hartverwarmend. Hiermee kunnen we een heleboel gezinnen helpen aan een blijvende herinnering in de vorm van een video- of audioportret.”


Zes lokale omroepen

In een unieke samenwerking tussen de lokale radiozenders Radio Aalsmeer, RTV Amstelveen, Radio Tulipa, Jamm FM, Rick FM, en MeerRadio werd een marathonuitzending van 12 uur gemaakt. Elbert Huijts van Radio Aalsmeer: ‘Na de eerste gesprekken met Stichting Living Memories, werden we bij Radio Aalsmeer direct enthousiast over dit prachtige initiatief. We zagen een mooie kans de al bestaande samenwerking tussen de lokale omroepen in de regio nog meer inhoud te geven.” In de gezamenlijke uitzending kwamen alle acties naar voren en konden liedjes worden aangevraagd. Ook waren er teams van verslaggevers die in de hele regio geld ophaalden door klusjes te doen en konden bezoekers langskomen in de studio.

Roos Schlikker

Tijdens de radio-uitzending maakte journaliste en columniste voor onder meer het Parool en de Libelle Roos Schlikker bekend dat zij ambassadeur is geworden van Stichting Living Memories. 
Een geweldig intitiatief, vindt Roos. ‘Ik was hier meteen voor te porren, want ik realiseer me heel goed dat er na een overlijden altijd een moment komt dat je je afvraagt: hoe klonk hij of zij ook alweer? Ik denk dat alle ouders weleens denken aan de mogelijkheid dat je kind er niet meer is. Ik kan daar echt misselijk van worden, maar voor sommige mensen is dit helaas de realiteit.’

38 spinners

Eén van de andere grote acties was de Spinning Marathon in de Studio’s Aalsmeer. Maar liefst 14 spinningteams van in totaal 38 deelnemers hebben 10 uur lang gefietst. Sommige deelnemers deden dit in hun eentje. Alleen al de spinners haalden samen €7400,- op.

Andere acties
Daarnaast waren er vele andere acties waarmee duizenden euro’s zijn opgehaald. Onder meer een sponsorloop door kinderen, een wandeltocht door Uithoorn, plantjes verkoop door basisscholieren in Hoofddorp, een Fit Body Bootcamp in Aalsmeer, Dance for Kids en een workshop krachtstokjes maken. Door toneelvereniging De Rijzenspelers uit Rijsenhout werd spontaan een cheque van €300,- naar de studio van Radio Aalsmeer gebracht.

Zeer geslaagde dag
De organisatoren kijken met een tevreden blik naar de eerste actiedag voor Stichting Living Memories. Huijts: ’Deze samenwerking smaakt naar meer. Als ‘Let’s Make Memories!’ zo succesvol verloopt met zo’n geweldig bedrag, dan kun je zeker spreken van een geslaagde dag. Alle mensen die deze dag mogelijk hebben gemaakt, verdienen alle lof!’. Ook Paul Bruines van MeerRadio reageert enthousiast: ‘De samenwerking tussen de verschillende omroepen was een dusdanig succes dat nu al gesproken wordt over een eventuele nieuwe actie volgend jaar’.

Foto’s: Laurens Niezen Fotografie / Laurens Niezen

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Zoek een spinningteam

Het laatste nieuws

Spinningteams

Zoek een spinningteam

De actiedag wordt mede mogelijk gemaakt door: