Roos Schlikker ambassadeur

Roos Schlikker ambassadeur Stichting Living Memories

Journaliste en columniste Roos Schlikker is de nieuwe ambassadeur van Stichting Living Memories. Dat heeft ze bekendgemaakt tijdens de actiedag voor de stichting: Let’s Make Memories.

Journalist en moeder
Roos Schlikker (42) is journalist, columnist en moeder van zoons Miró (8) en Róman (6). Ze schreef jarenlang interviews en reportages voor diverse kranten en tijdschriften. Ze werkte onder meer voor Vrij Nederland, HP/De Tijd, Volkskrant Magazine en het Parool. Sinds drie jaar heeft ze een wekelijkse column in het Parool. Ook schrijft ze columns voor Kek Mama en Libelle.

“Ik was hier meteen voor de porren. Ik realiseer me heel goed dat na een overlijden altijd een moment komt dat je je afvraagt ‘Hoe klonk hij of zij ook alweer?’”, vertelt Roos. “Ik denk dat alle ouders weleens denken aan de mogelijkheid dat je kind er niet meer is. Ik kan daar echt misselijk van worden. Maar voor sommige mensen is dit helaas de realiteit.”

Onder de indruk van de video’s
Voor Schlikker besloot om ambassadeur van de stichting te worden zag ze videobeelden die de stichting maakt. “Ik zag hoe ontzettend liefdevol dit is gedaan. En heel professioneel”, zei Roos hierover.

Aankondiging bij actiedag Let’s Make Memories
Roos maakte haar ambassadeurschap bekend in een marathonradio-uitzending tijdens de actiedag Let’s Make Memories voor Stichting Living Memories. De regionale actiedag die werd gehouden in de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Amstelveen blijkt een groot succes. De omroepen haalden samen met een 50-tal sporters, honderden kinderen en tientallen wandelaars meer dan €12.000,- op.

De Stichting
Stichting Living Memories biedt terminaal zieke kinderen tot 18 jaar de mogelijkheid hun levensverhaal vast te leggen. Door middel van een video- of audioportret, professioneel opgenomen en gemonteerd. Om het vastleggen van het levensverhaal voor iedereen bereikbaar te maken, kiest de stichting ervoor om de portretten kosteloos aan te bieden. Dit betekent dat alle kosten gedragen worden door donateurs, fondsen en sponsors.

Meer informatie over de stichting kun je vinden op www.stichtinglivingmemories.nl.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Zoek een spinningteam

Het laatste nieuws

Spinningteams

Zoek een spinningteam

De actiedag wordt mede mogelijk gemaakt door: