Herinneringen maak je samen

Blijvende herinneringen

Je wordt geleefd, als je een ernstig ziek kind hebt. Je rent het ziekenhuis in en uit. Je leeft in het hier en nu. Daardoor schiet het vastleggen van de gewone momenten er soms bij in. Wanneer je kind er niet meer is, blijken juist die momenten waardevol. Daarom zijn wij er, om een gewone dag uit het leven op beeld vast te leggen. Een broodje aan tafel met het hele gezin. Een spelletje spelen. Een boek voorlezen. Zo gewoon, maar juist daarom zo bijzonder. Herinneringen maken, doe je nu.

Doelstelling

Stichting Living Memories wil het voor zoveel mogelijk ouders, broers en zussen van kinderen die gaan overlijden mogelijk maken hun dierbare dichtbij zich te houden door middel van een videoportret. Deze video’s worden kosteloos aan de nabestaanden aangeboden. De stichting wil hen hiermee steunen in de moeilijke periode die gaat komen.

De gewone momenten

Bij het maken van het portret richten wij ons op de gewone, fijne momenten. Omdat juist die gebeurtenissen later waardevol blijken. Met het hele gezin aan tafel, een spelletje spelen of knuffelen. Na het overlijden blijven alleen herinneringen over. Soms zorgen ze voor tranen, een andere keer voor een lach. Herinneringen zijn belangrijk. Ze zijn het bewijs dat iemand er echt is geweest. Ze zorgen ervoor dat je niet vergeten wordt.

Samenwerking zorgprofessionals

We werken nauw samen met zorgprofessionals, zoals kinderartsen, verpleegkundigen, rouwtherapeuten, pedagogisch medewerkers en thuiszorgorganisaties. Zij trainen de mensen die wij inzetten en melden gezinnen bij ons aan. Op deze manier komen de kinderen op het juiste moment bij ons. Om de herinnering zo waardevol mogelijk te maken, proberen we het meest recente beeld te maken van een kind dat zichzelf is.

Onze videomakers

Voor het maken van de portretten werken we met tientallen vrijwilligers die weten hoe je iemand in beeld moet brengen. Het zijn vakmensen die in hun dagelijks leven veelal werken met beeld en geluid. Zij kennen als geen ander de waarde van een beeldverhaal.

Een erkend goed doel

Stichting Living Memories is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op geefgerust.nl.

ANBI

We zijn door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Het hebben van de ANBI-status is voor ons belangrijk, omdat het jou als donateur mogelijk belastingvoordeel oplevert. Dit geldt zowel voor eenmalige donaties als voor structurele giften. En als ANBI betalen wij geen belasting over erfenissen of schenkingen. Meer informatie over ANBI’s vind je op de site van de Belastingdienst.

Onze gegevens

Stichting Living Memories
Uiterweg 348
1431 AX Aalsmeer
info@stichtinglivingmemories.nl
www.stichtinglivingmemories.nl
Tel. 06-81601690

KvK: 67978274
RSIN: 857250759