Herinneringen maak je samen
Foto WH 3

Stichting Living Memories wint Actie Warm Hart van KRO-NCRV

Foto: Wim Kluvers

We zijn de winnaar van de Actie Warm Hart van KRO-NCRV en daarmee hebben we maar liefst €10.000 gewonnen! Een bedrag waarmee we voor veel gezinnen een video kunnen maken. Met dank aan ruim 4100 stemmers stonden we op zaterdag 11 december samen met vier andere goede doelen in de finale.

Aan de Actie Warm Hart deden dit jaar 203 goede doelen mee. Stichting Living Memories werd voor de verkiezing aangemeld door Roos, moeder van Jaxx. We filmden Jaxx toen hij een paar weken oud was. Kort na de opnames overleed hij aan een hartafwijking. ‘Ik hoopte dat ik met deze actie mogelijk kon maken dat ook andere ouders zo’n mooie video krijgen’, vertelt Roos. Ze zette zich, samen met andere ouders, volop in om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Met succes, want bij de sluiting van de stembus bleek dat we bovenaan stonden met de meeste stemmen.

De vijf finalisten gaven in één van de studio’s van KRO-NCRV in Hilversum een presentatie voor een jury, die bestond uit directievoorzitter van KRO-NCRV Peter Kuipers, Emmely de Wilt van Radio 2 en tv-presentator Edson da Graça. Roos en onze oprichter Thinka vertelden over ons werk. Thinka: ‘Wat blijft het bijzonder om over ons waardevolle werk te mogen vertellen. En om te laten zien wat we doen. Want wij voelen met heel ons hart en ziel dat wat wij maken echt iets betekent voor ouders, broertjes en zusjes. Het is zo fijn om te zien dat andere mensen dit ook gaan voelen.’

Ongelofelijk trots en blij zijn me met de prijs. Niet alleen vanwege de cheque, maar omdat deze actie ook zorgt voor een boost voor onze naamsbekendheid. Dat is voor ons erg belangrijk. We willen graag ook de andere finalisten hier benoemen. Kanjerketting, Los Caballos Luna, Wensambulance Utrecht en het Veteranen Search Team. Wat een prachtige doelen, stuk voor stuk. We waren erg onder de indruk van hun verhalen. Ze eindigden dan ook allemaal op de tweede plaats en kregen een cheque van €5000.

Bedankt lieve Roos voor het aandragen van ons doel, alle stemmers en iedereen die meeleefde. We zijn enorm geraakt door de vele berichten die we hebben ontvangen met gelukswensen en felicitaties. Zo bijzonder! Want het is echt zo… Herinneringen maak je samen!

Deel dit bericht

Zoek een spinningteam

Het laatste nieuws

Spinningteams

Zoek een spinningteam

De actiedag wordt mede mogelijk gemaakt door: